Katrin Beise

katrin

Mijn naam is Katrin Beise. Ik ben gediplomeerde euritmietherapeute en geregistreerd bij de NVET. De opleiding tot euritmiste op de Academie voor Euritmie te Den Haag rondde ik in 2002 af. Het is een vierjarige opleiding met Bachelor diploma.

Mijn werk bestaat uit het geven van individuele therapieën en groepslessen. Sinds 2007 ben ik werkzaam in het Therapeuticum Helianth.

Doormiddel van eenvoudige bewegingen (euritmische bewegingen) kunnen zowel lichamelijke als psychische klachten verminderd worden. Ritmisch vloeiende vormen en gebaren brengen de mens zowel uiterlijk als innerlijk in beweging. Op deze manier wordt het zelfhelende vermogen van de mens gebruikt om processen positief te beïnvloeden en te harmoniseren. Euritmie is een bewegingsvorm die de vitaliteit en de balans in ons aanspreekt.

Het woord “euritmie” heeft een Griekse oorsprong en betekent “mooie, goede beweging”. Er is geen talent voor beweging nodig.

Euritmietherapie in de één op één situatie wordt toegepast bij o.a. concentratieproblemen, hoge/ lage bloeddruk, oververmoeidheid, slaapproblemen, depressie. Maar ook bij b.v. rugklachten, reuma, hooikoorts, allergie, ADHD of als valpreventie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *